“Het mooiste van Lots & Dots is dat we iets bijdragen aan alle generaties.”

Vrijwilliger Thea, Lots & Dots

Over stichting Lots & Dots

“Lots & Dots maakt hippe, handgemaakte baby- en kinderkleding voor kids van 0 – 4 jaar. Dat niet alleen, het merk staat voor meer. Net zoals ik ben begonnen met naaien voor mijn eigen dochter Lotte, zo zijn generaties vrouwen mij al voor gegaan. Velen van hen hebben nog steeds de passie voor het maken van mooie dingen. Lots & Dots werkt samen met vrijwilligers die een ‘dot’ aan naaiervaring hebben. Iedere donderdagochtend komen we met zeven dames bij elkaar in ons atelier. Het is een feest om samen te werken. Dat straalt van de vrijwilligers af! De winst besteden we aan waardevolle activiteiten voor ouderen. Waarom? Omdat ik het belangrijk vind dat zij mooie momenten beleven op hun oude dag. Erop uit met leeftijdsgenoten bezorgt ook hen een lach op het gezicht!”

Simone van der Neut – oprichter stichting Lots & Dots

lots en dots simone
uitjes ouderen eenzaamheid
fietsenallejaren

Over onze activiteiten voor ouderen

Lots & Dots is een stichting; we mogen winst maken met als voorwaarde dat we het aan een goed doel besteden. Een aantal keer per jaar organiseren of sponsoren wij activiteiten voor ouderen, om iets moois te doen tegen eenzaamheid. Dit varieert van het rondbrengen van stroopwafels aan ouderen in verzorgingstehuizen, het bezorgen van ontbijtjes in de periode voor kerst bij zelfstandig wonende ouderen tot aan het doneren aan een goed doel.

Op dit moment doneren we maandelijks aan Stichting Fietsen Alle Jaren Gouda. Een vrijwilligersorganisatie die ouderen uit omgeving Gouda (gratis) rond rijdt in een riskja voor een heerlijke fietstocht. Zij voelen de wind weer door hun haar en genieten volop van de omgeving. De passagier bepaalt waar de fietstocht heen gaat; naar de stad, bekende plaatsen van vroeger of bijvoorbeeld de natuur in. Dit zijn waardevolle momenten voor zowel de passagiers als de fietsers.

Onze materialen

Lots & Dots wil graag haar steentje bijdragen om de aarde te behouden voor toekomstige generaties. Daarom werken we bij voorkeur met stoffen met het GOTS-label. De internationale ‘Global Organic Textile Standard’ garandeert dat stoffen op milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze geproduceerd zijn. Zo zorgen we voor alle generaties, nu en in de toekomst.

lots en dots organic materialen

Onze kernwaarden

materialen

Hip

Leuke printjes, kleuren en materialen van nu!

functioneel

Functioneel

Kleding waar de kids makkelijk in kunnen bewegen én makkelijk aan te trekken voor de ouders 😉

zorgen voor elkaar

Zorgen voor elkaar

We werken met verantwoorde materialen, naaien samen met dames van alle leeftijden en dragen bij aan waardevolle momenten voor ouderen. Zo zorgen we voor alle generaties, nu en in de toekomst.