“Het mooiste van Lots & Dots is dat we iets bijdragen aan alle generaties.”

Vrijwilliger Thea, Lots & Dots

Over stichting Lots & Dots

“Lots & Dots maakt hippe, handgemaakte baby- en kinderkleding voor kids van 0 – 4 jaar. Dat niet alleen, het merk staat voor meer. Net zoals ik ben begonnen met naaien voor mijn eigen dochter Lotte, zo zijn generaties vrouwen mij al voor gegaan. Velen van hen hebben nog steeds de passie voor het maken van mooie dingen. Lots & Dots werkt samen met vrijwilligers die een ‘dot’ aan naaiervaring hebben. Iedere donderdagochtend komen we met zeven dames bij elkaar in ons atelier. Het is een feest om samen te werken. Dat straalt van de vrijwilligers af! De winst besteden we aan waardevolle uitjes voor ouderen. Waarom? Omdat ik het belangrijk vind dat zij mooie momenten beleven op hun oude dag. Erop uit met leeftijdsgenoten bezorgt ook hen een lach op het gezicht!”

Simone van der Neut – oprichter stichting Lots & Dots

lots en dots simone

Over onze uitjes voor ouderen

Lots & Dots is een stichting; we mogen winst maken met als voorwaarde dat we het aan een goed doel besteden. Twee keer per jaar schenken we de winst aan een organisatie die iets moois doet tegen eenzaamheid onder ouderen. We hopen in het najaar van 2020 (als de corona maatregelen het toelaten) het eerste uitje te organiseren en gaan zelf ook mee om te zien hoe de ouderen ervan genieten.

Onze materialen

Lots & Dots wil graag haar steentje bijdragen om de aarde te behouden voor toekomstige generaties. Daarom werken we bij voorkeur met stoffen met het GOTS-label. De internationale ‘Global Organic Textile Standard’ garandeert dat stoffen op milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze geproduceerd zijn. Zo zorgen we voor alle generaties, nu en in de toekomst.

lots en dots organic materialen

Onze kernwaarden

materialen

Hip

Leuke printjes, kleuren en materialen van nu!

functioneel

Functioneel

Kleding waar de kids makkelijk in kunnen bewegen én makkelijk aan te trekken voor de ouders 😉

zorgen voor elkaar

Zorgen voor elkaar

We werken met verantwoorde materialen, naaien samen met dames van alle leeftijden en dragen bij aan waardevolle momenten voor ouderen. Zo zorgen we voor alle generaties, nu en in de toekomst.